Vegetariskt på menyn

Ät vegetariskt och lev billigare

Mat är en stor utgiftspost i ett hushåll och mat blir inte billigare utan snarare tvärtom. Om du av olika anledningar försöker dra ner på månadskostnaderna är mat en utgift som du kan påverka. Om du har en svår ekonomisk situation med onödiga lån och kostnader som är dyra kan du förutom att dra ner på matkostnaderna ansöka om ett nystartslån på Nstart och påbörja din resa mot skuldfrihet. Nstart erbjuder samlingslån som kan göra att din ekonomiska situation förändras till det bättre genom att alla små lån blir ett. Du kan genom Nstart få en lägre månadskostnad, vilket gör att du får en mer hållbar ekonomi.

Köp grönsaker som är i säsong

Grönsaker är generellt dyrt men det finns faktiskt budgetsmart vegetarisk mat. Vegetarisk mat är egentligen precis som med vilken mat som helst, det går att äta superbilligt men även dyrt. För att komma ner i pris när det gäller grönsaker ska du satsa på det som är i säsong för tillfället. Det är inte bara billigare utan även godare att äta grönsaker som är i säsong. Om du inte har ätit vegetarisk mat förut är det bra att inte gå ut för hårt. Börja med små förändringar med maten för att det ska bli hållbart. Att handla varor som har kort datum är en annan sak för att komma billigare undan när du ska handla.

Soppor är billigt

När du ska laga mer vegetariskt behöver du inte ha flera olika grönsaker och ingredienser. Gör det både billigt och enkelt genom att fokusera på några huvudingredienser. Att köpa billiga basvaror är ett annat bra tips. Linser, bönor, rotsaker och baljväxter är sådana som både är billiga, näringstäta och mättande. Det är bra att alltid ha ett basutbud av sådant hemma, då kommer du alltid att kunna sno ihop en god och billig maträtt. Att göra olika soppor är billiga maträtter. En soppa kan du göra på nästan ingenting. Några grönsaker, rotfrukter och linser tillsammans med buljong är en helt fullvärdig maträtt.

Veckoplanera för att minska kostnaderna

För att du ska hålla koll på pengarna när du handlar är det en bra idé att göra en veckoplanering. På söndagen är det en bra idé att planera veckans måltider och sedan storhandla. Det gör att du inte kommer köpa massa onödigt, du småhandlar inte under veckan och du har tid att komma på billigare och bättre mat.