Vegetariskt på menyn

Bli bättre på att laga vegetarisk mat

Det finns många fördelar med att utforska den vegetariska världen mer. Det finns några bra tips som du kan använda för att hitta kreativiteten och glädjen att laga mer vegetarisk mat. Att testa en vegansk matkasse är perfekt om du vill ha inspiration till nya maträtter. En vegansk matkasse är noga genomtänkt för att du ska få i dig tillräckligt med näringsämnen. Du behöver alltså inte själv fundera över vilka livsmedel du ska kombinera ihop för att få i dig det du behöver.

Utgå ifrån en maträtt när du ska laga vegetariskt

När du har en vegansk matkasse kan du spara recepten på de maträtter som du verkligen gillar. På så sätt kan du bygga en bra bas av veganska och vegetariska maträtter som du vet innehåller bra näring. När du ska börja äta mer från växtriket är det en bra idé att tänka om. Det är vanligt att tänka protein först men när du ska äta vegetariskt är inte proteinet det viktigaste. Istället för att tänka att du ska äta kyckling med något tillbehör ska du tänka på vad du vill äta för typ av måltid. Exempelvis soppa, gratäng eller en gryta. Därifrån kan du välja ingredienser. Det är busenkelt att sno ihop en vegetarisk soppa eller en rotfruktsgratäng.

Underlätta vardagslivet med en vegansk matkasse

För att få inspiration till olika vegetariska maträtter kan du leta inspiration på nätet och testa dig fram. Du kan även ta recept från den veganska matkassen och göra egna varianter av dem. När du ska börja äta mer vegetariskt är det en fördel att verkligen planera maten som du ska äta för att inte stå där helt handfallen och jättehungrig. Ett tips är att ha en vegansk matkasse på veckorna för att spara tid och energi för att sedan på helgen ta ut svängarna och laga olika vegetariska maträtter.

Ha ett basförråd med matvaror hemma

När du ska laga mer vegetarisk mat är det en fördel att ha ett bra basförråd av matvaror hemma. Bönor, linser, rotfrukter, pasta, råris och frysta grönsaker är perfekt att ha i skafferiet och frysen. Ju mer vegetarisk mat som du lagar desto bättre kommer du bli. Det kan vara en fördel att läsa på om vilka råvaror som är näringstäta och ger kroppen bra bränsle.