Vegetariskt på menyn

Grönt för miljön

Många väljer att äta en vegetarisk kost för att minska det negativa trycket på miljön. Klimatgasutsläpp på grund av köttkonsumtionen är ett problem då det står för en så pass stor del av den totala mängd utsläpp som sker. Utöver de utsläpp som sker är det mer hållbart för planeten och dess befolkning om människor äter mer vegetariskt kost. Det beror på att djuren som blir till föda också tar upp resurser i form av mark, foder och även vatten.

Köttindustrin i världen är enormt stor och djuren behöver både äta och dricka ordentligt. Mycket av den mat och det vatten som används till djur som ska slaktas hade istället kunnat gå till människor. Djuren tar dessutom mer plats än vad man skulle kunna tro, och på den mark de upptar skulle det kunna gå att odla mycket mat till jordens befolkning. Det finns mycket man kan göra själv på den här punkten då det mesta av det personliga klimatutsläppet sker just genom de matval vi gör. Genom att välja en vegetarisk kost så bidrar vi till att minska utsläppen så gott vi kan där vi faktiskt kan påverka.