Vegetariskt på menyn

Påbörja ett nytt hälsosamt liv

I dagens stressiga samhälle kan det vara svårt att upprätthålla en balans mellan arbete, familj, socialt liv och hälsa. Något måste ofta hamna på efterkälken för att vi ska hinna med allt. Vår kapitalistiska kultur är besatt av arbetslinjen och av att generera ständigt ökande ekonomisk tillväxt, vilket ofta resulterar i ett dåligt psykiskt och fysiskt mående hos befolkningen.

En viktig del i en god grundhälsa är att ha bra tänder. För den som saknar tänder eller där tänderna är trasiga kan implantat vara lösningen. Om du söker implantat i Stockholm kan du vända dig till Södertandläkarna som har många nöjda kunder. Genom ett kirurgiskt ingrepp och prostetisk rekonstruktion kan du få permanenta, hållfasta nya tänder, vilket gör mycket för din totala hälsa och ditt välbefinnande. Förutom i Stockholm kan du också få implantat i eller i närheten av de flesta andra svenska städer.

Hälsofördelar med vegetarisk mat

När du ska påbörja ett mer hälsosamt liv kan det vara en bra början att se över kosten. Med friska tänder, som du kan få via implantat i Stockholm, är det enklare att äta vegetarisk mat som innehåller mycket fibrer och har ett större tuggmotstånd än mat rik på animaliska livsmedel. Vegetarianer har en lägre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancerformer och högt blodtryck. Om du väljer att börja äta mer vegetariskt finns det flera varianter att välja mellan. Du kan bli vegan, vilket innebär att du endast äter vegetabilier utan någon mat från djurriket. Det vill säga du äter inte fisk, kött, skaldjur, ägg eller mjölk. Du kan också bli lakto-vegetarian, där du äter mjölkprodukter och vegetabilier, eller lakto-ovo-vegetarian, där du inkluderar ägg, mjölk och vegetabilier.

Träning förbättrar hälsan

Att röra på sig i olika former ger goda hälsovinster. Du förbättrar ditt minne, blir starkare och piggare. Dessutom får du bättre nattsömn och din risk för benbrott och sjukdomar minskar. Därför är det bra att minska stillasittandet och skapa mer rörelse i vardagen. Det rekommenderas att som vuxen ägna sig åt måttligt ansträngande aktivitet minst två och en halv timme per vecka. Du kan exempelvis cykla istället för att ta bilen, gå i trappor istället för att ta hissen, städa eller plocka svamp.

Muskelträning i vardagen

Kroppen är byggd för rörelse, och du kan märka många hälsofördelar när du rör på dig. Även om du tränar flera gånger per vecka kan ett långvarigt stillasittande ändå öka risken för att du drabbas av olika sjukdomar. Därför bör du försöka öka vardagsrörelsen även när du sitter stilla länge. Det kan du göra genom att ta rörelsepauser flera gånger varje dag. För att få starka muskler och en bra kondition behöver du aktivera kroppen.

Ägna dig åt en halvtimmes måttligt ansträngande aktivitet varje dag. Detta behöver inte ske i en sammanhängande period. Du kan dela upp halvtimmen i två, med femton minuters träning två gånger per dag eller fem minuter vid sex tillfällen. Muskelträning i vardagen erhålls genom att gå i trappor, det ökar muskelstyrkan i benen. Försök få upp andningen och pulsen vid din fysiska aktivitet. Träningen stärker också din benstomme, vilket tillsammans med bra tänder är viktigt för helhetshälsan och att uppnå ett långt liv. Med implantat i Stockholm kan du få starka tänder som hjälper dig att äta nyttig vegetarisk mat.