Hälsa och miljö

Ät nyttigt och miljömedvetet – odla dina egna grönsaker

Allt fler väljer att byta ut animaliska livsmedel mot vegetariska alternativ. De flesta är medvetna om de många hälsofördelarna som en kost med mycket frukt och grönt ger. För att även äta mer hållbart kan du odla dina egna grönsaker. På så sätt slipper du köpa livsmedel som fraktats långa sträckor. Läs mer om hur du enkelt kan äta nyttigare och mer miljömedvetet.

Odla egna grönsaker hemma

Visste du att det är enkelt, roligt och gott att skapa sitt eget lilla trädgårdsland? Hos Flo-rea kan du klicka hem många olika sorters grönsaksfröer som du kan så i rabatten, på kolonilotten eller i köksfönstret. Här hittar du bland annat fröer till tomater i olika storlekar, gurka, kronärtskocka, chili och paprika. Du hittar även hjälpsamma instruktioner om hur du bäst sår dina grönsaksfröer. En stor fördel med att odla egna grönsaker är att du kan äta dem direkt efter att du skördat dem. Dessutom undviker du att äta grönsaker som fraktats långa vägar med flyg eller båt. Det är med andra ord både hållbarare och godare att äta vegetariskt med egenodlade grönsaker!

Fördelar med att äta vegetariskt

Vid det här laget är de flesta medvetna om att det är bättre för miljön och hälsan att äta mer vegetariskt. Det betyder inte att du behöver ställa om helt, men du kan äta vegetarisk mat ett par gånger i veckan. Vegetarisk mat innehåller många näringsämnen som kroppen behöver. Framför allt grönsaker och frukt ger kroppen viktiga vitaminer och mineraler.