Hälsa och miljö

Vitamin tillskott

Det är viktigt att se till att man får i sig alla näringsämnen vid vegetarisk kosthållning. I de fall en person helt undviker animaliska produkter inklusive ägg så kan det vara klokt att ta ett tillskott av vitamin B-12. Det här vitaminet finns inte naturligt i växtriket och äter man en vegansk kost blir det då svårt att tillgodose kroppens behov av B-12. Det går att köpa tillskott i form av tabletter på apoteket eller i hälsokostbutiker.

Det är också viktigt att få i sig vitamin B2 om man inte äter mejeriprodukter. Riboflavin som det även kallas behöver man dock inte nödvändigtvis äta som tillskott i tablettform då det finns naturligt i växtriket i bland annat fullkorn och gröna bladgrönsaker som spenat, ruccola och andra gröna blad.

Utöver tillskott kan det för hälsan vara bra att rent generellt följa de goda råd som finns kring inte bara kost utan även fysisk aktivitet. En vegetarisk kost är bra men kroppen behöver även att man tar hand om den på andra sätt genom motion, glädje, och ett lugnare tempo. Ett par extra vitaminer ger dock hälsan en bra skjuts i rätt riktning när det behövs.