Vegetariskt på menyn

Veganvänliga viner till vegetarisk mat

Veganvänliga viner har blivit alltmer populära eftersom människor blir alltmer medvetna om vad de äter och dricker. Ett veganskt vin kompletterar vilken vegetarisk rätt som helst på ett gott och närapå perfekt vis. Det är väl värt att prova!

Veganska viner på vinoteket.se

Oftast filtrerar man vinet genom ett finmaskigt filter, men det finns även andra metoder som exempelvis bentonitlera. Avsikten är att särskilja proteinet från själva vinet. Processen upprepas flera gånger under jäsningen, vilket innebär att det färdiga vinet är helt fritt från animaliskt protein. På vinoteket.se kan du se vilka viner som är veganvänliga. Det är en av de allra bästa vinsajterna där du också kan lära dig om viner och få fina råd. Man kan gå in på sajten och söka på ”vegetariskt” och få upp flera riktigt goda viner. För smaken är det ingen skillnad på – och du kan lika enkelt kombinera ett veganskt vin med maträtterna som du planerar att servera.

Vin utan tillsatser

Det finns veganvänliga och innovativa vinproducenter på vinoteket.se. En spännande vinproducent är Neleman Wines som är en mycket engagerad ekologisk vinfarmare. Neleman har många veganska och koldioxidneutrala viner med fantastiska smaker där ekologiskt tänkande blommar ut.

Bland annat finns ett rött vin med det edgiga namnet ”Just Fucking Good Wine” som är ett prisbelönat toppenvin, både med ekologiskt certifikat och veganvänligt. Vinet är producerat på Marselandruva och är fatlagrat. Det har en fruktig smak och passar utmärkt till medelhavsmat och kött, men speciellt till vegetarisk mat. Vinet ska serveras svalt och har förmågan att lyfta hela måltiden. Det finns en magnumlåda med tre flaskor på vinoteket.se – den är en perfekt present att ta med till festen i sommar.

Vinprenumeration och goda råd

Känner du till att du kan ha ett vinabonnemang hos vinoteket.se? Det är en prenumeration där du kan få din vinlåda direkt till bostaden det klockslag som passar dig bäst. Du kan välja mellan olika typer av vinabonnemang, det vill säga olika lådor och teman. Om du vill ha goda råd kan du ta del av sajtens sommelierer och se vad de tycker om de viner som de valt ut. Det finns något för alla smaker. Du kan enkelt starta upp prenumerationen på sajten, den första hemleveransen kommer på en gång och därefter med det tidsintervall som du själv valt. Du kan avsluta prenumerationen precis när du vill. Vinoteket.se har 100 % nöjd kund-garanti.

Outlet för vin

Vinoteket.se har en vinoutlet där du kan hitta alla sorters viner, det är en kul sida att titta in på då och då för att se om vegetariska viner dyker upp. Sortimentet i outleten är ganska stort och det finns även lådor med flera olika vinsorter i.